31 maj 2011

Nattamys

IMG_6887

Pågår just nu på 2:ans terrass. Jag upptäckte Henning och Andreas sittande i becksvart mörker, förtärande sin nattmacka. Med lite levande ljus blev plats genast mysigare. IMG_6882

Dagen går mot sitt slut, denna vecka är det klassutflykter för hela slanten, igår var vi på Ven och cyklade och idag Köpenhamn. Imorn blir Boda borg i Karlskrona.

28 maj 2011

Hemköpsafton

Foto0017I veckan som gått var det kundkväll på Hemköp. Vi drog dit ett gäng och tillgodogjorde oss de fina erbjudanden som de hade, intog lite korv med potatissallad vid entrén samt lite glass. Foto0018Micke fick tag i Hemköps-ballongen, som traditionen påbjuder att man ska medbringa hem efter en sådan kväll. Foto0019

27 maj 2011

Prestigemöte

Igår hade vi klasskamp i fotboll mellan min klass FLU2 och ettorna, FLU1. Det blev en rolig och spännande match, och mycket prestige stod på spel. Vårt spel är lite knackigt i början, trots detta trycker vi in två mål kort efter varandra. FLU1 kvitterar dock och tar ledningen. Vi kommer ikapp, 4-4 varav det var jag själv som tryckte in kvitteringen faktiskt. Tro det eller ej. Direkt efter avspark rusar FLU1 rakt igenom hela vårt lag och trycker in 5-4. 6-4 kommer lite senare, och man blir nästan lite uppgiven. Vi lyckas dock vända matchen igen och får både 6-5 och 6-6 och 7-6. De kvitterar senare och det står 7-7 en ganska bra tag fram till slutminuten då vi i ett anfall blir kapade i straffområdet och straffspark är ett faktum. 8-7 och matchen slutar med seger, till allas lättnad. I matchen kan nämnas dömdes tre straffar, två till oss (varav en missades) och en till FLU1.

Idag har jag donat med lite saker och ev. ska jag spela lite fotboll nu vid fyra, eller så blir det innebandy vid sex. Har inte riktigt bestämt mig än.

Tack och adjö.

25 maj 2011

Gökboets Herresällskap

Igår var det Herrmiddag för Gökboets herrar. Det blev kött och potatisgratäng i sällskapsrummet och kladdkaka till efterrätt. Skulle kunna berätta mer om denna tillställning men just nu är jag så trött att jag snart deckar. Det har varit en lång dag, med mycket danska, och mycket gående. Har nämligen varit på studieresa i Köpenhamn.  Nedan kommer lite bilder från gårdagens evenemang.

IMG_6792IMG_6793IMG_6797IMG_6800IMG_6802IMG_6803IMG_6805IMG_6806IMG_6808

19 maj 2011

En dag med stiftsfullmäktige..

Idag har jag varit på stiftsfullmäktige på Flämslätt stiftsgård, efter att först ha övernattat hos Tobias och Karoline i Göteborg. En mycket trevlig visit och roligt att få se deras nya fina lägenhet! Dagens möte var intressant i den synvinkel därför att vi hade två motioner från två olika FK ledamöter på tapeten. Det skulle tas beslut om Egbert Shüttes motion angående att “vända trenden”, som i stora drag handlade om att utreda vilka tillväxtfaktorer växande församlingar i stiftet har, och att sedan ge vidare denna kunskap till alla församlingar och medarbetare. Det blev en väldigt intressant diskussion om ämnet och det var flera personer uppe i talarstolen som pratade både positivt och negativt om motionen, jag fick uppfattningen att det var fler som var positiva till den som var uppe och talade. Väldigt uppmuntrande och roligt att ett stiftsfullmäktige fick handla om något mer än bara ekonomi och pengar! Utan om församlingsarbete och vad man kan göra för att vinna människor för Gud (indirekt). Motionen röstades som väntat ned tyvärr, men personligen blev jag glatt överraskad över att så många som var positiva och som röstade för.

Sedan blev det dags för Allan att presentera sin motion angående att förflytta fondinnehavet på 150 m.kr till direktägda aktier, fördelarna verkar vara många. Efter en mycket gedigen och välarbetat och grundad plädering blev det röstning. Det var så jämt att ordförande fick fråga igen, jämt igen och någon ropade votering. Voteringen utförs och utfallet blir 48 för stiftsstyrelsen förslag (att inte bifalla motionen), 16 för motionen och 1 som avstod. Antagligen hade det blev en hel del fler om voteringen hade varit sluten.  Efteråt fick vi många intressanta samtal och det känns väldigt uppmuntrande. Jag tror alla vi fem från FK som var där gick därifrån glad och uppmuntrade trots att ingen av motionerna gick igenom.

18 maj 2011

Dokumentär Gökboet

Tisdag. Det har varit filminspelning på Gökboet denna dag. Kameran har varit framme i minsta vrå och ingen har gått säker. Det började med att Mange fick en skvätt vatten i ansiktet då han och jag inte orkat upp till bestämt tid för frukost med Micke och Frida. Sedan har det bara rullat på. Annars idag har jag varit i skolan, endast gympalektion idag vilket var rätt gött. Spelat lite Zelda, kom en bit på vägen, roligt. Extra kul kanske, då spelet är på tyska. Mötesledare på Credo. Och nu häng här hemma på Gökboet. Filminspelning, prat, glassätning, 10årsdagsboksskrivande.

Imorgon ska jag och en till opponera på en uppsats, sedan på kvällen åker jag till Göteborg. Jag ska hälsa på Tobias och Karoline, för att sedan morgonen därpå bege mig till Flämslätt och Skara stiftsfullmäktige. Efter det bär det av hemåt till Ulricehamn. På lördag ska Samuel och jag nämligen sjunga på ett bröllop. Vårt första egna gig där vi inte har någon direkt anknytning till brudparet/arbetsgivarna. Roligt.

17 maj 2011

Vilsam, behaglig, rolig, uppbygglig=Söndag

Söndag. En dag som många inte tycker om, en dag som ofta förknippas med måndagsångest.Söndag. En dag som kan vara helt fantastisk. Söndag. En dag som kan få vara fylld av Gudsmöten, vila, ro och glädje. Söndag. En dag som kan vara fylld av god gemenskap i goda vänners lag. Söndag.

Ibland passerar söndagen relativt obemärkt förbi, men ibland är det en sådan där riktig höjdpunkt. Söndagens söndag var en sådan punkt. Den var fylld av en god och uppbygglig gudstjänst, ett intressant föredrag om missionen i Mongoliet, tillagandet av en riktig söndagmiddag i närvaro med en massa trevlig människor, intagande av middagen tillsammans med en massa trevliga människor, spontant efterrätts-knytkalas med en massa trevliga människor. Oerhört avslappnande, behagligt och tillfredställande. Settlers-spelande på mitt rum, varav jag vann, inte helt fel det heller ; ). Sedan Hockey-VM-finalen på mitt rum med en massa trevliga människor, lite NHL94 mellan perioderna och sedan 28 race av Micro Machines 2 (Super Nintendo). Och dagen var fulländad.

12 maj 2011

Inflyttningsfika

IMG_6783Ikväll hade jag inflyttningsfika i mitt rum, kladdkaka, kaffe, leken/spelet Alias Extended (Går ut på att förklara olika ord, personer etc. i fyra olika omgångar) och senare lite Super Nintendo. Det blev en fantastiskt trevlig afton med goda skratt, samtal, smaker etc. Dessutom fick jag av mina korridorare ett kort med bl.a. texten “Välkommen hem”. Kan man känna sig mer välkommen? Tack Gökboet! :)

IMG_6784IMG_6785IMG_6786

9 maj 2011

Fika på balkongen

Idag fick jag ett trevligt och uppiggande sms under sluttampen av skoldagen. Fika med med Mange och LG vid 16. Det blev väldigt trevlig och roligt. Mange hade möblerat VÅR lilla balkong. Vi fick precis plats.

 IMG_6781IMG_6773

8 maj 2011

Löparfest!!

IMG_6675Efter tre månaders pepp så var det då äntligen dags! Lundaloppet och Gökboets Löparfest! Det var en solig och varm majdag och vi drog bort till idrottsparken för at hämta ut våra nummerlappar. Vid tvåtiden blev det således dags för start, efter det att vi väntat och hängt ett tag.

 IMG_6670

IMG_6674

IMG_6679

IMG_6709

Vår dyrbara supporterklubb.

IMG_6722

LG kom först.

IMG_6727

 IMG_6729

IMG_6732

IMG_6744IMG_6755IMG_6742

IMG_6752

Efter loppet blev det dags för Grill och Chill, löparfest. En bra belöning efter ett väl genomfört lopp och inte minst träningen och vägen dit.

IMG_6762IMG_6764IMG_6765IMG_6766IMG_6767IMG_6768

Nu är det söndag, en skön och avslappnad sådan, med sol, volleyboll och ligga på en filt i gräset och jäsa. Snat förhoppningsvis Settlers of Catan, var ett tag sen sist.

7 maj 2011

Tåg och krukor

Efter att mitt tåg var två timmar försenat så anlände jag tillslut i Lund. 23.30. Där möttes jag av Mange, vilket var en trevlig överraskning. Nu har det blivit dags att sova, imorgon är det ju Lundaloppet och då måste man vara i form! Dock har jag gått och dragit på mig en lite förkylning verkar det som, hoppas den ger med sig med natten. Du kanske undrar varför jag åkt tåg idag förresten? Tja, jag har varit på styrelsemöte på Hjelmserydsstiftelsen med Frimodig Kyrka. Nu vet du. Hann också med att dreja en kruka i skolan innan jag drog dit.

Sov gott

/Krukmakarn

5 maj 2011

Veckan som gått i små korta drag.

Snart fredag. Veckan har rullat på med opponeringar. Jag blev opponerad på i måndags, det gick fint som skönt var. Lite justeringar och sedan är uppsatsen ett avslutat kapitel. I tisdags kom Samuel och Louise ner på besök, vi skulle se SMASK (Sveriges MusikAkademikers SongKontest) i Malmö. Det blev en riktigt go kväll, med en riktig musikfestival med levande musik, en fantastisk orkester. Schlagerdengor och en bunke med humor. Klart slut.

1 maj 2011

Majning vid St Lars

Foto0009

Jag fick med med åtta andra på årets majande. Från korridoren och från tvåan, väldigt roligt och trevligt. Vädret var kanske inte som det varit, men vi slapp i alla fall regn. Det blev en god stund, och trots att jag inte åt så mycket av godiset så är kanske själva grejen att åka ut i naturen i goda vännerslag det viktigaste. Vi började med att handla godis på hemköp, därefter cyklade vi vidare till en brygga i St Lars-området. Lant-känslan var ett faktum.

Foto0010Foto0011Foto0012Foto0013

Sedan bar det av hemåt för att äta, skriva sista andakten av de jag skrivit till bibelläsningsplanen Accent. Vid sextiden var det dags för studentsångarna. Tyvärr regnade det ju, men det hindrade inte oss som drog dit.

IMG_6654IMG_6655IMG_6656IMG_6657IMG_6658IMG_6659IMG_6661IMG_6663

Sköna maj välkommen!