5 april 2011

Overseas..

I England har de en intressant grej. Den stora anglikanska församlingen i London, Holy Trinity Bromton har skickat ut flera olika team till utdöende församlingar för att åter väcka dem till liv. Visst låter det som en spännande idé! Så borde vi göra även i Sverige, men det kan ju finnas en del praktiska svårigheter. Men ändå, tänk vilken bra missionssatsning. Istället för att slå ihop församlingar, dra in gudstjänster så lever helt plötsligt kyrkligheten upp. Tja, det måste förstås finnas en präst som predikar Guds ord rent och klart. Och det är ju dyrt förstås, och inte alltid lätt att finna. Det finns mycket flum där ute. Men det går. Tja, lekmannapredikanter är ju ett alternativ annars? Man kan göra som BV-ELM t.ex. man har en lista på predikanter som åker runt och predikar. jaja.

“Since 1985 Holy Trinity Brompton has planted teams of between 10 and 200 people into a wide variety of churches in London and overseas. Anglican churches - often facing closure - have been restored and become homes to growing worshipping communities which have had a significant impact upon their local areas.”

http://www.htb.org.uk/

Hittade ytterligare en intressant sak på deras sajt, nämligen “Womens ministry” och “Men’s ministry”. De har alltså olika aktiviter och undervisning riktat till just dessa målgrupper. Kvinnofrukostar har vi ju i Sverige, och symöte etc. Men vilka aktiviteter/grupper finns det för män egentligen? Det kanske finns?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar