28 mars 2011

Skaparen..

Våren är verkligen här! I alla fall i Lund, här har solen skinit sedan i torsdags eller onsdag eller nåt sånt. Och denna dag har inte varit något undantag. Om man inte räknar med förmiddagen då, då det var mulet. Finns det då inte all anledning att tacka Skaparen för allt det fina som finns? Just i sådana här tider tycker jag bevisen för att någon har skapat vår värld med all sin detaljrikedom, onödigt vackra natur, ljuvligt doftande och sällsamma blommor, allehanda djur och kronan på verket, oss människor är överväldigande. Att tro på att en slump skulle kunna åstadkomma sådana här saker, känns mer korkat och oförnuftigt än att tro på en god gud som tänkt ut och skapat det.  Nu har jag inte studerat biologi mer än på högstadiet, men jag tyckte alltid att allt var så fascinerande genomtänkt, ekosystem, etc. att en sak är säker, att tro på förnuftet, det är att tro på Skaparen med stort S.

Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. 29 Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. 30 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er?

Matt 6:28-30

4 kommentarer:

  1. Instämmer till fullo! Titta på snödropparna! Lustigt att du skrev detta nu! Pappa pratade igår på lovsångsgudstjänsten bl.a om detta!
    Kram mor

    SvaraRadera
  2. http://www.youtube.com/watch?v=LwGvfdtI2c0

    Helt fantastiskt vackert! Och underbar sång! :)

    SvaraRadera
  3. Va lustigt mamma :) Tack anonym för sången.

    SvaraRadera